Kotlety z mortadeli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wieki temu, dokładnie w ubiegłym tysiącleciu, zajadano się wybornymi kotletami z mortadeli. „Wszedliśmy” w posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią zrobić.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mortadeli
    2 plastry sera salami
    5 łyżek mąki
    1 jajko
    5 łyżek panierki panko (opcjonalnie bułka tarta)

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z mortadeli 1. Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami.
    Obtaczamy kolejno
    Mąka
    Jajko
    Bułka tarta lub tak jak u nas panierka panko.
    Smażymy na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy