Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami (wegańskie)

4.44 (151 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Wegańskie kotleciki z mojej ukochanej kaszy jaglanej z pieczarkami. Kotleciki są bardzo sycące i smaczne! Doskonale smakują zarówno z sosem jak i bez.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kasza jaglana 0,5 szklanki,
    woda 1,5 szklanki,
    pieczarki 200 g,
    papryka słodka, kurkuma, majeranek, sól i pieprz do smaku,
    olej do smażenia,
    mąka pszenna 1 łyżka,
    bułka tarta do obtoczenia,
Wystaw ocenę:

4.44 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami (wegańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy gorącą wodą i stawiamy na palnik. Co jakiś czas kaszę należy pomieszać aby nie przywarła. Kaszę gotujemy do momentu, gdy pochłonie całą wodę i będzie miękka. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju aż odparują wodę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę łączymy z pieczarkami i przyprawiamy do smaku. Gdy kasza ostygnie to dodajemy mąkę, mieszamy, jeśli masa jest zbyt sucha to dodajemy trochę wody. Następnie formujemy kotlety i obtaczamy je z każdej ze stron w bułce tartej. Na rozgrzany olej kładziemy kotlety i smażymy aż będą rumiane. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Pieczarki Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować