KOTLETY Z KASZY I SERA

4.5 (182 ocen)

  • 15 min

Kotlety te, to świetna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa. Świetnie smakują z sosem pieczarkowym i surówką.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 woreczki kaszy gryczanej

    - 1 cebula

    - 25 dag twarogu

    - 2 jajka

    - pęczek zielonej cebulki

    - 4 ząbki czosnku

    - sól i pieprz

    - bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, dodać przeciśnięty czosnek i usmażyć na złoto, ostudzić.
    Kaszę wysypać a woreczka, dodać zawartość patelni, pokruszony twaróg, posiekana zieloną cebulkę, jajka i przyprawy. Wymieszać , przełożyć do malaksera i rozdrobnić na masę.Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać z sosem pieczarkowym i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować