Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Zamiast kaszy gryczanej ze smażoną cebulką, jest to miła, zdrowa odmiana, która nie zabiera dużo czasu :)

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 torebki kaszy gryczanej,
    • 300-400 g twarogu,
    • 1 jajko,
    • 1 duża cebula,
    • oregano,
    • drobno posiekana natka pietruszki,
    • suszona cebulka,
    • sproszkowana słodka papryka,
    • zmiażdżony ząbek czosnku
    • sól,
    • pieprz,
    • bułka tarta,
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Cebulę drobno kroimy i obsmażamy.
  • 2. Ostudzoną kaszę miksujemy blenderem z twarogiem (nie musi być to idealna papka). Dodajemy jajka, usmażoną cebulę i przyprawy.
  • 3. Z powstałej masy formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron.

Porady

Kotlety z kaszy gryczanej podajemy na ciepło, najlepiej z jakąś surówką np. z pomidorów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza gryczana Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować