Kotlety z kapusty białej

4.49 (182 ocen)

  • 40 min

są pyszne

  • 40 min

Składniki:

  • 500 gr kapusty białej( może być włoska) 250 gr pieczarek, cebula, 1 jajko, 1 łyżka mąki, 2 - 3 łyżki kaszy mannej, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanej pietruszki zielonej, cukier, pieprz oraz sól.
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kapusty białej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapustę pokroić na kawałki, obgotować w osolonej i lekko ocukrzonym w rządku. Odcedzić i dobrze odcisnąć , pieczarki obrać, umyć i pokroić , przesmażyć na maśle z pokrojoną w drobną kostkę cebulą .Kapustę i pieczarki zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko , natkę pietruszki, kaszę manną i wyrobić kleistą masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotlety panierować w mące, w jajku (roztrzepanym ) i bułce tartej
    . Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron. Podawać z kaszą.

Porady

gdsyby ciasto było za lużne można dodać jeszcze mannej lub jak kto woli tartej bułki. Polecam smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować