Kotlety z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te smaczne i łatwe kotleciki to świetny sposób na przemycenie warzyw w diecie dziecka. U nas sie sprawdziły i córeczka się nimi zajada

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży kalafior
    1 mała marchewka
    2 cebule
    2 jaja
    Ok 100 ml śmietany 30%
    Natka pietruszki
    4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
    Sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Nastepnie, gdy ostygnie pognieść go widelcem.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce i podsmarzyć razem z cebulą. Następnie zalac śmietanką i dodać natkę pietruszki i mieszać az do zredukowania smietanki.
  • 3. Pognieciony kalafior połączyc z warzywami z patelni. Następnie dodać jaja , bułkę tartą, przyprawy i wszystko wymieszać.
  • 4. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smarzyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Gdyby kotlety miały zbyt luźną konsystencję można dodać wiecej bułki tartej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować