Kotlety z jajek ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne kotleciki z jajek. Idealnie nadają się na obiad

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 5 jajek ugotowanych na twardo
    - 1 jajko surowe
    - pęczek szczypiorku
    - 1 łyżka majonezu
    - 0.5 łyżeczki chrzanu
    - 2 łyżki bułki tartej + bułka tarta do panierowania
    - 1/2 łyżeczki soli
    - 1/4 łyżeczki pieprzu

Kotlety z jajek ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, dajemy do miski i rozdrabniamy widelcem (robimy to jak najdrobniej). Następnie dodajemy do nich surowe jajko, sól, pieprz, chrzan oraz łyżkę majonezu. Całość dokładnie mieszamy. Dodajmy dwie łyżki bułki tartej i ponownie mieszamy. Szczypiorek myjemy, drobno siekamy, dodajemy do miski i ponownie mieszamy. Na osobny talerzyk wsypujemy bułkę tartą (do panierowania kotlecików). Z masy jajecznej formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy