Zapraszam na pyszne kotlety jajeczne. Są one tanie, proste i szybkie w przygotowaniu oraz smaczne. Polecam na obiad bez mięsa.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
pół pęczka szczypiorku
2 łyżki twarogu gładkiego
1 łyżeczka soli i pieprzu
4 łyżki panieru z ciecierzycy + do obtoczenia (lub bułki tartej)
olej do smażenia
Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i rozdrabniamy widelcem. Do jajek dodajemy twaróg, posiekany szczypiorek, surowe jajko, przyprawy i panier (bułkę tartą). Wyrabiamy dokładnie i formujemy 4-5 kotletów. Każdy obtaczamy w panierze (bułce tartej) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Smacznego
Komentarze