Kotlety z jajek

5 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne kotlety jajeczne. Są one tanie, proste i szybkie w przygotowaniu oraz smaczne. Polecam na obiad bez mięsa.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    1 surowe jajko
    pół pęczka szczypiorku
    2 łyżki twarogu gładkiego
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    4 łyżki panieru z ciecierzycy + do obtoczenia (lub bułki tartej)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i rozdrabniamy widelcem. Do jajek dodajemy twaróg, posiekany szczypiorek, surowe jajko, przyprawy i panier (bułkę tartą). Wyrabiamy dokładnie i formujemy 4-5 kotletów. Każdy obtaczamy w panierze (bułce tartej) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować