Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Szybkie i smaczne. Kotlety są bez dodatku jajka, więc są odpowiednie dla wegan :-)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • brokuł 500 g,

    kasza jaglana pół szklanki,

    woda 1,5 szklanki,

    koperek posiekany 3 łyżki,

    mąka pszenna 1,5 łyżki,

    czosnek 2 ząbki,

    sól i pieprz do smaku,

    bułka tarta do obtoczenia kotletów,

    olej kokosowy do smażenia,

Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza pochłonie wodę. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie brokuła odcedzamy i dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy ugotowaną kaszę, wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy. Formujemy kotlety, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy