KOTLETY Z BIAŁEJ FASOLI

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Są to kotlety wegetariańskie, pełne wartości odżywczych takich jak białka, witaminy z grupy B oraz błonnik.

  • 15 min

Składniki:

  • Porcja dla 3-4 osób.

    1 puszka białej fasoli w zalewie
    1 grahamka
    pół szklanki mleka
    1 jajko
    2-3 łyżki ziaren słonecznika
    przyprawy: chili, pieprz, fajita, majeranek, bazylia, kminek
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa na kotlety. 1. Fasolę dokładnie opłukać, zgnieść. Grahamkę namoczyć w mleku, zdrobnić, dołączyć do fasoli. Dodać ziarna słonecznika. Dodać przyprawy: pół opakowania przyprawy fajita, łyżeczka pieprzu, bazylii, chili, odrobina majeranku i kminku. Połączyć ze sobą składniki.
  • Uformowane kotlety. 2. Uformować kotlety. Jeśli będą się kleić do ręki, moczyć rękę w zimnej wodzie przed nabraniem masy.
  • Tak wyglądają gotowe kotlety fasolowe. 3. Rozkłócić jajko. Opanierować kotlety: jajko, bułka tarta. Smażyć na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować