Kotlety serowo-warzywne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne bezmięsne kotlety warzywne.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250-300 g seler korzeniowy
    250-300 g batat
    marchewka
    chili
    250 g twardego sera np. parmezan, pecorino romano, dziugas
    dymka ze szczypiorkiem
    koperek
    natka pietruszki
    4 jajka
    sól
    pieprz
    mielone ziele angielskie
    pokruszone płatki kukurydziane
    smalec gęsi do smażenia lub olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety serowo-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa, ser i zioła mielimy w maszynce do mięsa.

    Do zmielonych warzyw, ziół i sera dodajemy jajka i przyprawy. Jeśli masa jest zbyt rzadka wsypujemy kilka łyżek pokruszonych płatków kukurydzianych.

    Z masy formujemy niewielkie okrągłe kotlety, panierujemy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Podajemy jako danie główne np. z ziemniakami i jajkiem sadzonym lub w formie burgera w bułce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować