kotlety schabowe zapiekane z serem i pomidorem

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Są delikatne w smaku dzięki soku z jabłek a przepis na nie dostałam od mojej koleżanki.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 kotletów ze schabu
    6 plastrów żółtego sera
    6 plasterków pomidora
    0,5 litra kompotu z jabłek
    2 ząbki czosnku
    sól pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe zapiekane z serem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Kotlety doprawiamy mieszanką soli, pieprzu oraz czosnku. Obtaczamy je w mące i otrzepujemy z jej nadmiaru. Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Obsmażone kotlety układamy w naczyniu do zapiekania. Na każdym kładziemy plasterek sera i pomidora. Zalewamy kompotem z jabłek i zapiekamy przez 15 min w nagrzanym do 180oC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować