Kotlety schabowe z pieczarkami

4.48 (192 ocen)

  • 45 min

Takie pyszne kotlety to dzieło mojej mamy.Polecam na święta i różne imprezki.Są soczyste i wilgotne w środku,smakują na ciepło i na zimno.

  • 45 min

Składniki:

  • 1-2kg schabu
    1/2-1 kg pieczarek(ilość zależy od ilości schabu)
    sól,pieprz
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w kosteczkę i podsmażyć.Ostudzić.
  • Schabowe z pieczarkami etap 2 2. Schab poporcjować.Każdego kotleta rozbić lekko posolić i popieprzyć.Nałożyć porcję pieczarek i złożyć na pół.
  • schabowe z pieczarkami etap 3 3. Tłuczkiem od rozbijania mięsa "przypukać"naokoło na całym złożeniu.Muszą wyjść takie mięsne pierogi.
  • 4. Jajka rozbić rozkłócić,posolić i popieprzyć.Schabowe obtoczyć w mące,następnie w jajku i na końcu w bułce.Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować