Kotlety ruskie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kiedy zostaną Wam ziemniaki z obiadu, możecie z nich zrobić takie pyszne kotlety. Bardzo dobrze smakują z sosem pieczarkowym. Z tej ilości składników wyszło mi 7 kotletów.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g. ziemniaków (waga po ugotowaniu)
    200 g. twarogu
    1 cebula
    sól, pieprz
    1 jajko
    1 łyżka mąki

    Dodatkowo:
    bułka tarta do obtoczenia placków
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety ruskie 1. Ugotowane ziemniaki, przecisnąć przez praskę. Dodać twaróg. Rozgnieść widelcem.
    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do miski z twarogiem
    i ziemniakami. Przyprawić solą i pieprzem.
    Na koniec wbić jajko i wsypać mąkę. Wymieszać, żeby składniki się połączyły.
    Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.
  • Kotlety ruskie 2. Można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować