Kotlety po parysku z pieczarkami

4.5 (194 ocen)

Soczyste, delikatne i szybkie w wykonaniu.

Składniki:

  • filet z kurczaka podwójny
    2 jajka
    20 dag. pieczarek pokrojonych w plastry
    mąka
    sól,pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety po parysku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet przekroić wzdłuż na mniejsze kawałki,rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i 2 łyżki mąki- mieszamy. Filet obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w pianie i dajemy piec na rozgrzany olej. Gdy położymy na patelni na każdy kawałek fileta dajemy pokrojone pieczarki. Smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować