Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety mięsno - ryżowe. Polecam na obiad z ziemniaczkami i surówką.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego
    1/2 woreczka ugotowanego ryżu
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki pokrojonego szczypiorku
    1 jajko
    5 - 6 łyżek bułki tartej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mięsno - ryżowe 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Do miski wkładamy mięso mielone, ugotowany
    ( lekko ciepły ) ryż i pozostałe składniki. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować