Kotlety mielone z zupą cebulową

4.97 (157 ocen)

  • 30 min

Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.

  • 30 min

Składniki:


  • 500 g szynki wieprzowej
    1 duża czerwona papryka
    zupa cebulowa w proszku
    jajko
    pieprz
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.97 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z zupą cebulową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy w maszynce na średnich oczkach. Dodajemy jajko ,zupę cebulową ,pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem-jeśli mięso na kotlety jest zbyt „luźne” ,można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wykładamy je do posmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w temperaturze 200°C. Możemy podać z ulubionym sosem i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować