kotlety mielone z wkładką

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

miękkie soczyste kotlety

  • 60 min

Składniki:

  • ok 60 dag łopatki wieprzowej
    1 szkl wody
    1/2 szkl bułki tartej
    2 jajka
    1 czubata łyżka pieprzu ziołowego
    sól
    pieprz

    nadzienie
    10 dag żółtego sera
    2 plasterki szynki lub innej wędliny
    2 małe ogórki konserwowe
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Kotlety mielone z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Ser zetrzeć na tarce, szynkę i górki pokroić w kostkę. wymieszać.
  • 2. łopatkę zmielić, wymieszać z wodą, bułką tartą i pieprzem ziołowym. Wbić jajka. doprawić pieprzem i solą. W rękach formować kotlety wkładając do środka trochę nadzienia. Panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano jak wszystkie kotlety. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować