Kotlety mielone z pieczarkami i serem

4.5 (160 ocen)

Kotlety mielone na bogato;)

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego u mnie z sarny
    5-6 pieczarek
    cebula
    10 dag żółtego startego sera u mnie ementaler i gouda
    3 jajka
    sól lub vegeta
    pieprz
    pęczek natki pietruszki

    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na suchej patelni.
  • smażymy kotlety na złotobrązowy kolor 2. Do mięsa dodajemy podsmażone grzyby, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, jajka, ser i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki. Smażymy je na patelni z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować