Kotlety mielone z pieczarkami na zimno i na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Niby mielony a jednak inny kotlet. Mięciutkie rozplywajace się w ustach, doskonałe na zimno do bułki i na ciepło do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag pieczarek
    40 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    2 - 3 ząbki czosnku
    1 jajko
    2-3 łyżki bułki tartej
    garść natki pietruszki
    sól, pieprz do smaku
    Olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z pieczarkami na zimno i na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z pieczarkami 1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki scieramy na grubej tarce.
    Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy czosnek i pieczarki, przyprawiamy sól, pieprz, smażymy do odparowania. Studzimy. Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy pieczarki, natkę, jajko bułkę tartą, przyprawiamy. Dobrze wyrabiamy. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Porady

Do tych kotletów możemy użyć mięsa wieprzowego jak i drobiowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować