Kotlety mielone z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszne kotlety z miękkim soczystym wnętrzem i chrupiącą skórką to zapisujcie przepis.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 duża cebula
    2 jabłka
    1/2 szklanki bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżeczka majeranku
    sól
    ​pieprz

    Dodatkowo:
    bułka tarta do obtaczania
    3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety mielone Dodatki

Kotlety mielone z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, lekko odciskamy z soku. W misce umieszczamy mięso, jabłka, startą na tarce cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek. Wbijamy jajko i dodajemy resztę składników. Przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy niewielkie spłaszczone kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować