Kotlety mielone wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Soczyste kotlety z łopatki wieprzowej, z chrupiącą skórką

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone z łopatki
    - 1 cebula
    - 1 jajko
    - 2 łyżeczki sosu chrzanowego
    - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - 1 łyżeczka majonezu
    - sól, pieprz, czosnek granulowany
    - trochę bułki tartej

Kotlety mielone wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Połączyć ze sobą wszystkie składniki, turlać, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy