Kotlety mielone po wiejsku

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Prosty i pyszny przepis na szybki obiad !

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    30 dag surowego boczku wędzonego
    pęczek szczypiorku
    1 jajko
    1 bułka
    3/4 szklanki ciepłego mleka
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na złote skwareczki.
    Do mięsa mielonego dodajemy jajko, podsmażony boczek (wraz z tłuszczem ze smażenia), posiekany szczypior, bułkę namoczoną w mleku i dobrze odciśnietą. Doprawiamy solą (nie za dużo ze względu na boczek) i pieprzem do smaku.
  • 2. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować