Kotlety mielone, faszerowane pieczarkami, ziemniaki, ogórki

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Tradycyjne kotlety mielone z nadzieniem pieczarkowym podane z ziemniakami i marynowanymi ogórkami i papryczkami cherry.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Mięso wieprzowe z łopatki mielone 1,1 kg
    cebula 2 szt.
    czosnek 2 ząbki
    pieczarki 80 dag
    jajka 2 szt.
    pół szklanki bułki tartej
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    tłuszcz do smażenia
    ziemniaki 8 szt.
    marynowane ogórki
    papryczki cherry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Faszerowane

Kotlety mielone, faszerowane pieczarkami, ziemniaki, ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone, faszerowane pieczarkami, ziemniaki, ogórki. 1. Farsz:

    Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości. Podczas smażenia doprawiamy pieprzami i solą do smaku. Usmażone pieczarki z cebulą studzimy. Do ostudzonych dodajemy starty żółty ser, wszystkie składniki mieszamy.

    Faszerowane mielone kotlety:

    Wymyte i osuszone mięso mielimy wraz z cebulą i czosnkiem, zmielone doprawiamy solą i pieprzami do smaku. Z tak przygotowanego mięsa formujemy w miarę równe kotlety rozkładając mięso na dłoni, rozpłaszczamy je, nakładamy farsz i zlepiamy obtaczając w dłoniach. Uformowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Kotlety podajemy z ziemniakami, marynowanymi ogórkami i papryczkami cherry.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować