Kotlety kaszubskie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Rybne menu na Kaszubach jest bardzo bogate. Jednak przyzwyczailiśmy się do myślenia o rybach, jako o postnym daniu. Na tapetę wzięliśmy pyszne połączenie ryby i boczku wieprzowego.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g polędwicy z dorsza
    250 g boczku surowego wędzonego
    1 czerstwa bułka
    250 ml mleka
    2 jajka
    1 pęczek koperku
    2 ząbki czosnku
    bułka tarta
    olej
    masło
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotlety kaszubskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety kaszubskie 1. Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem.
    Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem (1:1).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować