Kotlety drobiowe ze szpinakiem i serem

4.49 (191 ocen)

Kotlety dla wielbicieli szpinaku:)

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
    sól, pieprz

    1 jajko+bułka tarta do panierki

    Składniki na nadzienie:
    100g świeżego szpinaku
    50g serka ricotta
    40 g sera feta
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety drobiowe ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
    Dodać posiekany czosnek i pokrojony szpinak.
    Smażyć aż szpinak zmięknie i odparuje cała woda.
    Doprawić solą i pieprzem. W misce utrzeć oba
    sery widelcem. Dodać ostudzony szpinak.
    Piersi kurczaka podzielić na kotlety. Każdy rozbić
    tłuczkiem i oprószyć przyprawami. Nałożyć
    nadzienie, zwinąć i spiąć wykałaczką. Kotlety
    panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć
    na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować