Kotlet wieprzowy z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

smakuje wybornie.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso wieprzowe mielone ½ kg
    Por biała część 1 szt.
    Pieczarki świeże 20 dag
    Jajko 1 szt.
    Grysik 1 łyżka
    Czosnek 2 ząbki
    Sól i pieprz do smaku
    Bułka tarta do panierki
    Tłuszcz do smażenia

Kotlet wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pora, pieczarki oczyścić, bardzo drobno posiekać i zeszklić na łyżce tłuszczu. Następnie ostudzić, dodać do mięsa, wsypać grysik, dodać zmiażdżony czosnek, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Z przygotowanej masy mięsnej formować na dłoni kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy