Mięso wieprzowe mielone ½ kg
Por biała część 1 szt.
Pieczarki świeże 20 dag
Jajko 1 szt.
Grysik 1 łyżka
Czosnek 2 ząbki
Sól i pieprz do smaku
Bułka tarta do panierki
Tłuszcz do smażenia
Kotlet wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Pora, pieczarki oczyścić, bardzo drobno posiekać i zeszklić na łyżce tłuszczu. Następnie ostudzić, dodać do mięsa, wsypać grysik, dodać zmiażdżony czosnek, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Z przygotowanej masy mięsnej formować na dłoni kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze