kotlet w musztardowej panierce

5 (175 ocen)

  • 10 min

Niby zwykły kotlet, a w smaku bardzo oryginalny. Musztardą zastępujemy jajko, dzięki temu mięsko jest soczyste i ma ładny kolor po upieczeniu. Możemy użyć ostrej musztardy, wtedy smak będzie bardzo wyrazisty.

  • 10 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    czosnek
    sól
    2-3 łyżki musztardy
    1/3 szklanki mleka
    mąka
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet w musztardowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, każdy rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i natrzeć mięso. Mleko wymieszać z musztardą. Kotlety panierować w mące, musztardzie z mlekiem i bułce tartej. Smażyć jak zwykłe kotlety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować