Kotlet schabowy inaczej

4.49 (152 ocen)

  • 60 min

Oryginalny smak i estetyczny wygląd.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 grubsze płaty ze schabu bez kości,
    150 g chudego wędzonego boczku lub polędwicy łososiowej,
    3 plastry ananasa (z puszki )pokrojonego na małe kawałki
    150 g żółtego sera pokrojonego w małą kostkę,
    2 rozbełtane jajka + dobra bułka tarta do obtoczenia,
    sól i pieprz do smaku,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet schabowy inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. płaty schabowe rozklepać delikatnie jak najcieniej ,posypać solą i pieprzem- odłożyć do lodówki.

    2. wędzony boczek lub inną wędlinę wędzoną na surowo, pokrojoną w kostkę lekko przesmażyć na małej ilosci oleju, dodać pokrojonego ananasa .

    3. na każdym płacie schabu do połowy nałożyć przesmażoną wedzonkę z ananasem,dołożyc po kilka kostek sera żółtego,przykryć drugą połową schabu.

    4. delikatnie ( kotlet z nadzieniem jest dość gruby ) obtoczyć w jajku i bułce tartej .

    5. smażyć na oleju na średnim ogniu - podawać dowolnie - pasuje do wszystkiego.

Porady

Wystarczy dla ok.4-6 osób/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować