Kotleciki z ryżem i warzywami

4.49 (198 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pieczone w piekarniku kotleciki z mięsa mielonego warzyw i ryżu. Można podawać z ulubionymi dipami i surówkami

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram mięsa mielonego
    50 gram ryżu
    100 gram papryki w strąku
    100 gram pieczarek
    100 gram cebuli
    1/4 szklanki wody lub bulionu
    sól
    pieprz ziołowy
    papryka wędzona
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować ,ale można też wykorzystać ryż który pozostał z poprzedniego obiadu.
    Warzywa kroimy w kosteczkę, krótko przesmażamy na patelni.
  • 2. Do miski przekładamy mięso mielone, ugotowany ryż i warzywa. Przyprawiamy dodajemy wodę lub bulion dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
  • Kotleciki z ryżem i warzywami 3. Z gotowej mieszanki zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki (ok. 8 sztuk), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować