Kotleciki z pieczarkami i wędliną

0 (0 ocen)

Kotleciki z pieczarkami i wędliną to szybki i smaczny obiad, który zachwyci zwłaszcza dzieci.

Składniki:

  • 2 jajka
    30 dag pieczarek
    20 dag szynki
    20 dag sera żółtego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki
    pieprz
    sól

Kotleciki z pieczarkami i wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju, aż do odparowania wody. Szynkę pokroić w kosteczkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce roztrzepać jajka wraz z jogurtem oraz z przyprawami. Następnie dołożyć podsmażone i wystudzone pieczarki, szynkę, ser oraz mąkę ziemniaczaną i wszystko razem wymieszać.
    Z tak przygotowanego ciasta smażyć na rozgrzanym oleju małe kotleciki, z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy