Kotleciki z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Razem z mężem uwielbiamy kasze. Do tych kotlecików podajemy sos koperkowy.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    1 duża marchewka starta
    1 cebula posiekana
    Ząbek czosnku posiekany
    Pęczek natki pietruszki posiekany
    2 jajka
    sól
    pieprz
    bułka tarta do panierowania
    łyżeczka mielonej kurkumy
    Łyżka maggi
    Łyżeczka domowej Vegety (mieszanka 16 ziół)
    3 łyżki oliwy

Kotleciki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w 2,5 szklankach osolonego wrzątku.
  • 2. Oliwę rozgrzewamy na patelni, dodajemy warzywa, które smażymy do miękkości, doprawiamy kurkumą i Vegetą. Warzywa powinny być lekko zrumienione. Studzimy kaszę i warzywa.
  • 3. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy jajka, pieprz, sól, maggi.
  • 4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie rumiane, nieduże kotleciki. Mnie wychodzi 12 sztuk.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy