Kotleciki z jajek i pieczarek

4.41 (190 ocen)

  • 30 min

Bardzo pyszne kotleciki :) Zachęcam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    4-5 sztuk pieczarek
    1 mała cebula
    1 łyżeczka vegety
    1 surowe jajko
    1/2 czerstwej bułki
    Bułka tarta
    Pieprz

Wystaw ocenę:

4.41 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z jajek i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Całość podsmaż ok. 5 min. Odstaw do ostygnięcia.
  • 2. Ugotowane na twardo jajka przeciśnij przez praskę, dodaj namoczoną wcześniej w wodzie czerstwą bułkę. Wymieszaj.
  • 3. Gdy cebula i pieczarki przestygną, dodaj je do jajek i bułki.
  • 4. Dopraw do smaku vegetą oraz pieprzem, wbij surowe jajko i całość wymieszaj (gdy masa jest zbyt rzadka, dodaj trochę bułki tartej).
  • 5. Formuj kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować