Kotleciki z jajek

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste ,smaczne i tanie kotleciki z gotowanych jajek .Podane z ziemniakami i marchewką oprószaną stanowią pełnowartościowy posiłek w sam raz na piątkowy obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 ugotowanych jajek(obranych)
    1 całe surowe jajko
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    sól,pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania,olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka bardzo drobno pokroić w kosteczkę ,dodać surowe jajko,szczypiorek ,majonez sól,pieprz do smaku.Dokładnie wymieszać masę.Zwilżonymi dłońmi formować małe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor,delikatnie przewracając.

Porady

Zamiast szczypiorku do jajek możemy dodać usmażoną,przestudzoną cebulkę na łyżce masła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować