KOTLECIKI W MIGDAŁOWEJ PANIERCE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Alternatywa tradycyjnego schabowego.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • * 2 filety z piersi z kurczaka
    * 2 jajka
    * 3 łyżki mleka 2%
    * mąka
    * zmielone migdały
    * zioła prowansalskie
    * pieprz
    * czerwona papryka

Kotleciki w migdałowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie każdą pierś filetujemy na kotlety. Każdy filet rozbijamy na cieńsze kotlety. W trzech miseczkach przygotowujemy mąkę, rozbełtane jajka z mlekiem i przyprawami oraz zmielone migdały. Każdy filet obtaczamy w następującej kolejności: jajku, mące, jajku i w zmielonych migdałach. Smażymy po około 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor na umiarkowanym ogniu aby migdały za szybko się nie zarumieniły. Można je podać z surówką z marchewki i jabłka oraz kaszą kuskus.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy