Kotleciki sojowo-jaglano-owsiane

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zobaczcie tylko jaki zdrowy miks powstał! Soja + kasza jaglana + płatki owsiane + cebula, czosnek i mamy wegetariańskie, bezmięsne kotleciki na obiad. Do tego bez jajek. Przygotowanie kotletów nie jest czasochłonne, można wykorzystać do nich resztki pozostałych kasz.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 łyżek soji
    0,5 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
    0,5 szkl namoczonych w wodzie płatków owsianych
    3 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    sól
    zielenina
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki sojowo-jaglano-owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję moczymy dzień wcześniej zostawiając na noc, następnie odlewamy wodę, wlewamy świeżą, gotujemy do miękkości (ok. 3 godz). Ugotowaną soję mielimy (miksujemy), łączymy z ugotowaną kaszą i płatkami. Dodajemy podsmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek, zieleninę i sól (dobrze doprawić). Zwilżonymi w zimnej wodzie rękami formować kotleciki i smażymy z obu stron za złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Płatki Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować