Kotleciki rybne z frytakmi i surówką z marchewki

5 (161 ocen)

  • 45 min

Ryby są zdrowe i źródłem zdrowia a jako danie obiadowe jest gone polecenia dla całej rodziny z dodatkami jak np. frytki lub ziemniaki polane masełkiem i surówka komponuje się w pełnowartościowy posiłek

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetów z ryby
    1 bułka zwykła
    1 jajko
    bułka tarta
    przyprawa do ryb lub własna kompozycja ziół i przypraw do ryb
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    mleko

    frytki

    3 marchewki
    sok z cytryny
    łyżka oleju
    łyzeczka cukru
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Kotlety Ryba

Kotleciki rybne z frytakmi i surówką z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w mleku i odcisnąć. Filety rybne zemleć wraz z odciśniętą bułką. Do masy rybnej dodajemy jajko, przyprawy, sól,pieprz i dokładnie wyrabiamy mase rybną.
    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na żłoty kolor.
  • 2. Gotowe(mrożone) lub domowe frytki smazymy.
    Marchewke obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sok z połowy cytryny, cukier i olej i mieszamy i pozosotawiamy ok 20 min do czasu scharmonizowania smaków.
    SMACZNEGO

Porady

Ja do masy rybnej dodaje jeszcze lubczyk suszony lub świeżo poszatkowaną pietruszkę, podkreśla smak i ładnie sie prezentuje kotlecik po przekrojeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować