Kotleciki mielone z zieloną papryką i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wspaniałe mielone kotleciki, z dodatkiem wielu przypraw, świeżej papryki, jajka i cebulki

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ok. 1kg mięsa mielonego (najlepiej z szynki)
    1 mała cebula
    1 papryka zielona
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 jajka surowe
    Bułka tarta
    1 łyżeczka: soli, oregano, czosnku granulowanego, czerwonej papryki, ziół prowansalskich, przyprawy do mielonego
    olej

Kotleciki mielone z zieloną papryką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24i106n 1.
    Mięso przyprawić i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok 1h. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko umieścić w misie z mięsem i dokładnie wymieszać. Wbić surowe jajka, dodać dwie łyżki bułki tartej. Wymieszać. Formować małe kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisto z obu stron

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy