Kotleciki mielone z pieczarkami

4.5 (178 ocen)

  • 50 min

Kotleciki mielone z indyka bez smażenia i bez zapachów w kuchni, tylko pieczone w piekarniku z pieczarką usadowioną pośrodku. Smaczku kotletom dodają suszone pomidory i tymianek.

  • 50 min

Składniki:

  • • 500 g mięsa mielonego z indyka
    • 250 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju
    • 1 bułka kajzerka
    • 1 jajko
    • 3 łyżki suszonych pokrojonych pomidorów
    • sól, pieprz, majeranek, tymianek do smaku
    • 1 łyżeczka suszonych płatków pomidorów i czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki mielone z pieczarkami 1. • Pieczarki umyć i gotować 10 minut w wodzie z solą. 8 ładnych pieczarek odłożyć, resztę drobno posiekać.
    • Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oleju.
    • Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, dobrze wycisnąć i pokroić w kostkę.
    • Mięso wymieszać z cebulą, posiekanymi pieczarkami, pomidorami, bułką i jajkiem. Przyprawić do smaku.
    • Uformować 8 kotletów i ułożyć je na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem. Na środku każdego kotleta położyć pieczarkę i posypać płatkami suszonych pomidorów i czosnku.
    • Piec w temperaturze 180 st.C przez 30 minut.

Porady

Podawać z ziemniakami puree z dowolnym sosem, ale najlepszy będzie pomidorowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować