Kotleciki jajeczne Babuni

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Przepis na kotleciki jajeczne mam od mojej babci, która mieszka na wsi. Hoduje kury i zawsze ma bardzo dużo świeżych jaj. Często więc robi kotlety z jajek, gdyż są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu a w dodatku bardzo smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 7 ugotowanych jajek na twardo
    1 jajko surowe
    natka pietruszki
    bułka tarta
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotleciki jajeczne babuni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. obieramy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy jajko surowe, pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Wsypujemy bułkę tartą do uzyskania dość zwięzłej konsystencji.
    Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Kotleciki podajemy z dużą ilością surówek. Jeśli zostanie nam kilka z obiadu na drugi dzień możemy go przeciąć i rozsmarować na kanapce, posłuży nam jako pasta jajeczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować