koreczki z pastą rybną

0 (0 ocen)

  • 10 min

Koreczki to nieodzowny element przyjęć. Na wykałaczkę można nabić dosłownie wszystko i w każdej kombinacji. Oprócz klasycznych koreczków z pomidorków często robię też mini kanapeczki na patyczkach. Skuszą się na nie nie tylko dorośli ale też dzieci.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
    kilka liści sałaty lodowej
    kilka rzodkiewek
    kilka żółtych pomidorków
    oliwki nadziewane
    100 g wędzonej makreli lub dorsza
    100 g białego sera
    1/2 cebuli
    łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Koreczki z pastą rybną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na kromkach chleba ułożyć sałatę, posmarować pastą rybna, przyłożyć sałatą i kolejną kromką chleba. Na wierzchu położyć po kawałku sałaty i pomidorki, rzodkiewki lub oliwki, Nadziać na wykałaczkę. Pokroić na małe kwadraciki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować