Koreczki imprezowe z mięsem mielonym

4.99 (163 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetna przekąska na imprezę domową.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    1 czerstwa bułka
    1 jajko
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    bułka tarta
    olej
    1 op. sera camembert
    1 papryka czerwona
    oliwki
    winogrono
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Koreczki Przekąski

Koreczki imprezowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dajemy namoczoną i odciśniętą bułke, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę, zwilżonymi dłoniami formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrznym oleju z każdej strony.
  • 2. Wystudzone mięso nabijamy na wykałaczkę razem z pokorojonym camembertem , papryką, winogronem i oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować