Kopytka z koperkiem i oliwą z oliwek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Najlepszy sposób na wykorzystanie ziemniaków z obiadu :)

  • 60 min

Składniki:

  • około 1 kg ugotowanych ziemniaków
    jajko
    150 g mąki
    szczypta soli
    łyżeczka posiekanego koperku
    oliwa z oliwek do podania

Kopytka z koperkiem i oliwą z oliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przeciskam przez praskę.Dodaję sporą szypte soli, koper, jajko i mąkę. Zagniatam . W zależności od odmiany ziemniaków może zajść potrzeba by dosypać jeszcze odrobinę mąki. Formuję wałeczki i ucinam je pod skosem. Wrzucam na osolony wrzatek. Gotuję ok. 3 minuty. Wyjmuje łyżką cedzakową i przelewam wodą. Podaję skropione oliwą z oliwek

Komentarze

Podobne przepisy