kopytka gryczane

4.5 (199 ocen)

przepyszne kopytka.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków 1/2 kg kaszy gryczanej 1 jajko Mąka pszenna Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka gryczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić. Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić razem z kaszą. W misce ugnieść masę ziemniaczano-gryczaną . Podzielić ręką na cztery, wyjąć jedną część na wierzch. W puste miejsce wsypać mąkę pszenną. Wbić jajko, posolić. Wyrobić gładką masę. Z ciasta formować wałeczki, kroić kopytka. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z sosem grzybowym.

Porady

Są przepyszne odsmażane.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować