Konfitura z jeżyn z bananami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wspaniała konfitura, aromatyczna i smaczna. Uwielbiana przez dzieci.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. jeżyn bez szypułek
    2 banany
    1 Konfitur-Fix
    2 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    4 słoiki po 250 ml.

Konfitura z jeżyn z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jeżyny mieszam z Konfitur-Fix, cukrem, cukrem waniliowym i gotuję 5 minut. Po tym czasie dodaje obrane i pokrojone w plasterki banany, mieszam i gotuje 1 minutę. Nakładam do słoików, odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy