Konfitura rabarbarowo-jabłkowa

0 (0 ocen)

Mój przepis na pyszną konfiturę z rabarbaru- jest idealna do ciast, deserów i kanapek. POlecam :)

Składniki:

  • - ok 12 łodyg dużego rabarbaru
    - 3 średnie jabłka
    - pól kilo cukru
    - cynamon i imbir do smaku

Konfitura rabarbarowo-jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i rabarbar myjemy, obieramy i tniemy na kawałeczki. Wsypujemy do garnka i zasypujemy cukrem. Zaczynamy gotować . Kiedy owoce całkowicie się rozpuszczą dodajemy imbir i cynamon. Dodajecie do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu , kiedy konfitura mocno zgęstnieje. Przekładamy do słoiczków. Z podanej ilości wyjdzie ok. 800ml konfitur. Słoiczki pasteryzujemy 10-15 min.

Porady

Cukier i dodatki dodałam orientacyjnie - trzeba w trakcie próbować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy