Konfitura malinowo-różana

0 (0 ocen)

Smak wakacji zamknięty w słoiczku :) Dżem słodziutki, pachnący idealny do tostów francuskich, naleśników czy też innych deserów, polecam.

Składniki:

  • 550 g malin
    180 g cukru
    60 g cukru różanego
    pół opakowania dżemixu uniwersalnego (na pół kg owoców)

Konfitura malinowo-różana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura malinowo-różana 1. Umyte maliny mieszamy z dżemixem.

    Doprowadzamy do zagotowania owoców.

    Dodajemy cukier i mieszamy.

    Doprowadzamy do zagotowania i na małym ogniu gotujemy około 2-3 minuty.

    Po tym czasie zdejmujemy z ognia i mieszamy aż zniknie piana.

    Dżem przelewamy do słoiczków, zamykamy je i zostawiamy do ostudzenia odwrócone do góry dnem.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy