Konfitura malinowa

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W Rosji częstym dodatkiem do deserów, placuszków bądź naleśników są konfitury. Przygotowuje się je praktycznie z każdego rodzaju owoców, gromadzi w spiżarni, aby potem było czym poczęstować gości:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - maliny: 500 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki

Konfitura malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny przez chwilę zamoczyć w wodzie. Osączyć na sicie, następnie w misce zasypać cukrem i lekko rozgnieść, pozostawić na kilka godzin aby puściły sok im więcej tym lepiej. Przelać do rondla i gotować tak długo aż się rozgotują, następnie powlewać do wcześniej przygotowanych słoiczków dobrze zakręcić, aż chwycą. Przechowywać w spiżarni.

Komentarze

Podobne przepisy