Konfitura brzoskwiniowa z imbirem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna konfitura brzoskwiniowa. Idealna do deserów i ciast..

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 kg brzoskwiń
    Pół kg cukru zelującego
    Sok z połowy cytryny
    Kawalek imbiru
    100 ml nalewki pomarańczowej

Konfitura brzoskwiniowa z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obieram że skórki, kroję na kawałki i przekładam do garnka. Dodaję nalewkę i sok z cytryny i starty imbir. Po 5 min gotowania dodaję cukier i zagotowuję. Po zagotowsniu zostawiam na kuchence jeszcze ok 4 min. Gorącą konfiturę przekładam do słoiczków, mocno zakręcamy i stawiam wieczkiem do dołu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy