Kompot z wiśni na zimę

4.5 (149 ocen)

  • 40 min

Polecam:)

  • 40 min

Składniki:

  • Wiśnie z pestkami lub drylowane
    Do każdego litrowego słoika po 6 łyżek cukru i 16g cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Kompot

Kompot z wiśni na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie myjemy i wkładamy do każdego słoika do pełna. Wsypujemy cukry i zalewamy gorącą wodą, tak aby przykryć wiśnie. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut od momentu zagotowania. Po tym czasie słoiki wyciągamy, odwracamy do góry dnem i przykrywamy ręcznikiem lub ściereczką aż wystygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować